A Plastic Ocean

(A Plastic Ocean)
A Plastic Ocean

Galerie

A Plastic Ocean - film o kráse oceánů a o jejich zamoření plasty zdarma v Kině Hvězda Přerov

Kino Hvězda Přerov a Ekoporadna ORNIS zvou na veřejné promítání v Kině Hvězda Přerov 20.3. od 17.30 hodin. Vstup zdarma.

Režisér a novinář Craig Leeson spolu s rekordmankou ve freedivingu a ekologickou aktivistkou Tanjou Streeter a celým týmem vědců odhalují šokující pravdu o úrovni znečištění a množství plastu v našich oceánech. To, co začíná jako idylický dokumentární film o krásách oceánů, končí alarmujícími záběry plastového podvodního světa. Každým rokem vzniká 300 milionů tun plastového odpadu. Pokud se situace nezmění, do roku 2050 bychom v oceánech mohli vidět plavat více plastu než ryb.

Znečištění oceánů je velké téma. Dotýká se každého z nás, nejen těch, kdo žijí na pobřeží, nebo těch, kdo propadli surfingu. Téma je nicméně se surfováním úzce spojené, protože právě nám by mělo jít o to, aby obrovské hřiště jménem oceán zůstalo čisté. V této vážné problematice je surfing však pouhá špička ledovce. Prvořadé je zachování pestrého života pod i nad hladinou a s tím související změna chování nás všech. Jak kritický je současný stav, ale i možná řešení vám bez „plastového“ obalu ukáže film A Plastic Ocean.

Délka akce: 105 minut
Žánr: zaner_outdoor

Informace o akci a jejím konání