První akční hrdina

(První akční hrdina)
První akční hrdina

Galerie

První akční hrdina

Mladý filmový fanoušek zjišťuje, že se stal hlavním hrdinou akčního filmu, který navzdory jeho vůli vytváří nevyzpytatelný Režisér. Podaří se mu díky znalosti žánrových pravidel porazit zákeřné padouchy a zachránit svou životní lásku? Krátký film debutujícího Jana Haluzy skládá poctu tvorbě Oldřicha Lipského a Václava Vorlíčka i nejslavnějším hollywoodským akčňákům. To vše v originální hře s postupy akčního žánru, jaká v české kinematografii nemá obdoby.

První akční dokument

„Češi neumějí natočit akční film!“ je nejčastější výtka domácích filmových fandů, kterou se tvůrci pokusí vyvrátit v následujícím střihovém dokumentu. Tím diváky provede představitelka hlavní ženské role Lenka Haluzová a představí průřez úžasnými a překvapivými dějinami české filmové akce. Prozradí, co ovlivnilo a inspirovalo tvůrce Prvního akčního hrdiny v čele se scénáristou a režisérem Janem Haluzou.

Délka akce: 70 minut
Rok výroby: 2019
Země původu: Česká republika
Žánr: akce, komedie

Datum lokální premiéry: 17. říjen 2019

Informace o akci a jejím konání

Režie: Jan Haluza (Česká republika) • Hrají: Jiří Mádl, Kryštof Hádek, Lenka Haluzová, Jiří Vyorálek, Radim Špaček • Producent: Radim Procházka (Česká republika)