XIX. Mezinárodní festival outdoorových filmů 2/1

()
XIX. Mezinárodní festival outdoorových filmů 2/1

Galerie

Festival je zaměřený na sporty i život s outdoorovou tématikou, na filmy dobrodružné, extrémní, adrenalinové, ale také cestopisné.

Mezinárodní festival outdoorových filmů je soutěžní putovní přehlídka outdoorových filmů. Za sedmnáct let své existence se stal ve své podstatě a charakteru největším filmovým soutěžním putovním festivalem nejen v České republice, ale také na světě.

Filmy nás zavádějí do různých míst naší planety, ukazují mentalitu a kulturu tamních obyvatel. Zavádějí nás do prostředí, kde se běžný “smrtelník” nedostane. Mnoho filmů má velký sociální a citový náboj. Festivalu se zúčastňují čeští, slovenští a zahraniční autoři, filmová studia, národní televize i soukromé televizní společnosti, a to v profesionální i amatérské rovině. Festival a tento filmový žánr má také své mimořádné specifikum a jedinečnost. Filmy si na nic nehrají, to, co divák vidí, je skutečnost, která se odehrála. Filmy jsou jedinečné a neopakovatelné.

Filmy první poloviny druhého dne:

Mike and Maurice (15 minut)

Francouzský potápěčský instruktor Mike se v ráji krétského zálivu Kalypso spřátelí se speciální a jedinečně vypadající rybou jménem Maurice. Po více než 3 letních sezónách se Mike obává o bezpečnost svého rybího a potápěčského kamaráda, protože se poblíž Mauriciných vod objevují rybáři.

Ikaros (52 minut)

Dokumentární film o nesmírné touze člověka létat a o překvapivě pestré škále „hadraplánských“ leteckých odvětví. Hrdinou příběhu je Tomáš Lednik, jeden z nejtalentovanějších paragliderů a parašutistů světa, který tragicky zahynul v roce 2018.

Miluji Island (4 minuty)

Cestovatel Pavel Klega vás zve na Island po jeho 7 měsíční zkušenosti s prací a průzkumem tohoto záhadného ostrova, kde se zamiloval do jeho přírody, vody, lidí, jídla, zvířat a hudby.

Zakázané hory (21 minut)

Dobrodružný skialpový film o lyžovaní na Kavkaze a zároveň o nesvobodě a neustálém sledování pohybu či zákazech výstupů.

Pathfinder-Life Beyond Fear (10 minut)

Šest slacklinerů světové úrovně se vydávají do Norska, aby se v extrémních podmínkách za polární záře prošli na lajně .

Délka akce: 110 minut

Informace o akci a jejím konání