Mumie /animovaný/

(Mummies)
Mumie /animovaný/

V animovaném dobrodružném filmu Mumie od španělského režiséra Juana Jesúse Garcíi Galochy z produkce Warner Bros. Pictures se vypravíme do Egypta, kde se v útrobách země, nachází 3000 let staré město mumií. Z císařského pověření se princezna Nefer musí provdat za Thuta, ale ani jednomu se do toho nechce: Nefer touží po svobodě a Thut je alergický na závazky. Přání bohů je však nevyhnutelné a Thut si bude muset Nefer vzít za pouhých sedm dní a přinést na svatbu starobylý prsten, který mu věnoval faraon.

Mezitím na zemském povrchu lord Silvester Carnaby provádí archeologickou expedici, při níž poprvé najde něco podstatného: egyptskou hrobku, kde kromě několika trofejí najde i snubní prsten. Je to jeho příležitost zapsat se do historie a splnit si svůj sen, ale nepočítá s tím, že tento prsten už má svého majitele...

Když Thut zjistí, že mu prsten někdo ukradl, nezbývá mu nic jiného než se vydat do světa lidí a proniknout do současného Londýna. Doprovází ho jeho mladší bratr Sekhem, osmiletý chlapec, který chce získat zpět Thutův status závodního hrdiny, a Krokodýl, mládě krokodýla a Sekhemův domácí mazlíček, a také Nefer, která využívá příležitosti utéct z manželství a jít za svými sny. Tři mumie se budou muset společně zorientovat v současném Londýně, získat zpět prsten, který ukradl lord Silvester Carnaby, a - což nebylo v plánech Thuta a Nefer - naučit se mít se rádi.

Délka akce: 89 minut
Rok výroby: 2023
Země původu: USA, Španělsko
Žánr: rodinný, animovaný, komedie, dobrodružný

Datum lokální premiéry: 2. únor 2023
Datum světové premiéry: 3. únor 2023

Informace o akci a jejím konání

Režie: Juan Jesús García Galocha • Scénář: Jordi Gasull, Javier Barreira • Hudba: Fernando Velázquez • Producent: Jordi Gasull, Pedro Solís García • Dabbing: Martin Písařík (Thut), Berenika Kohoutová (Nefer), Danny Gabriel (Sekhem), Petr Stach (Carnaby), Lumír Olšovský (Ed), Robin Pařík (Danny), Jiří Krejčí (Dennys), Tomáš Borůvka (Pharaon), Hana Ševčíková (Usi), Bohuslav Kalva (Kněz)