Invalida

(Invalid)
Invalida

Černá komedie o kolosální pomstě a nejpevnějším přátelství. Bláznivý příběh naprosto nepravděpodobného akčního hrdiny a jeho snahy získat zpět svou rodinu.

Divoké devadesátky. Šusťákové soupravy, pestrobarevná saka, velké kazeťáky, videopřehrávače, kýčovitá techno hudba, videopůjčovny na každém kroku, nové společenské poměry, záplava různých podvodníků, začínající organizovaný zločin. V této době a prostředí anonymního maloměsta se odehrává příběh Laca, na svou profesi hrdého údržbáře místního muzea, který se kvůli své výbušné povaze ocitá v nesprávném čase na nesprávném místě a po setkání s drsnými podvodníky skončí na vozíku. Když pak zjistí, že spravedlnost je nedosažitelnou utopií, rozhodne se vzít věci do vlastních údržbářských rukou. Začíná pomsta, jakou jste ještě neviděli. A poznáte přátelství, jaké by vás ani nenapadlo.

Délka akce: 100 minut
Rok výroby: 2023
Země původu: Slovensko
Žánr: komedie

Datum lokální premiéry: 20. duben 2023

Informace o akci a jejím konání

Režie: Jonáš Karásek • Hrají: Zdeněk Godla, Gregor Hološka, Daniel Fisher, Ivo Gogál, Oľga Belešová, Sväťo Malachovský, Sáva Popovič, Helena Krajčiová, Sandra Lasoková, Klára Melíšková, Jevgenij Libezňuk, Martin Šalacha, Peter Šimun, Patrik Rytmus Vrbovský, Michal Dušička (Majk Spirit)