XIX. Mezinárodní festival outdoorových filmů 1/1

(XIX. Mezinárodní festival outdoorových filmů )
XIX. Mezinárodní festival outdoorových filmů 1/1

Galerie

Festival je zaměřený na sporty i život s outdoorovou tématikou, na filmy dobrodružné, extrémní, adrenalinové, ale také cestopisné.

Mezinárodní festival outdoorových filmů je soutěžní putovní přehlídka outdoorových filmů. Za sedmnáct let své existence se stal ve své podstatě a charakteru největším filmovým soutěžním putovním festivalem nejen v České republice, ale také na světě.

Filmy nás zavádějí do různých míst naší planety, ukazují mentalitu a kulturu tamních obyvatel. Zavádějí nás do prostředí, kde se běžný “smrtelník” nedostane. Mnoho filmů má velký sociální a citový náboj. Festivalu se zúčastňují čeští, slovenští a zahraniční autoři, filmová studia, národní televize i soukromé televizní společnosti, a to v profesionální i amatérské rovině. Festival a tento filmový žánr má také své mimořádné specifikum a jedinečnost. Filmy si na nic nehrají, to, co divák vidí, je skutečnost, která se odehrála. Filmy jsou jedinečné a neopakovatelné.

Filmy první poloviny prvního dne:

K2 vlastní cestou (95 minut) https://www.outdoorfilms.cz/films/k2-vlastni-cestou/

Dokumentární film o první české horolezkyni Kláře Kolouchové, která dosáhla vrcholu K2. Film o lidské potřebě zdolávat překážky, hranice vlastního komfortu, o potřebě vyšších cílů, které většina lidí nechápe, o snaze odkrýt, co se nalézá za onou vášní překonávat sebe sama, ale hlavně o tom, jak je těžké vybalancovat pozici ženy - matky - horolezkyně, která je mnohdy nucena vysvětlovat a obhajovat před ostatními svoji potřebu utéct do samoty hor, mnohem více, než kdyby byla muž. Může se dnes žena opravdu svobodně snažit dokázat něco velkého, a přitom se nechovat ke svému okolí a rodině sobecky?

The manta listener (7 minut)

Vášnivý potápěč a divemaster dává radu, jak najít smysl života.

Délka akce: 110 minut

Informace o akci a jejím konání