XIX. Mezinárodní festival outdoorových filmů 1/2

(XIX. Mezinárodní festival outdoorových filmů 1/2)
XIX. Mezinárodní festival outdoorových filmů 1/2

Festival je zaměřený na sporty i život s outdoorovou tématikou, na filmy dobrodružné, extrémní, adrenalinové, ale také cestopisné.

Mezinárodní festival outdoorových filmů je soutěžní putovní přehlídka outdoorových filmů. Za sedmnáct let své existence se stal ve své podstatě a charakteru největším filmovým soutěžním putovním festivalem nejen v České republice, ale také na světě.

Filmy nás zavádějí do různých míst naší planety, ukazují mentalitu a kulturu tamních obyvatel. Zavádějí nás do prostředí, kde se běžný “smrtelník” nedostane. Mnoho filmů má velký sociální a citový náboj. Festivalu se zúčastňují čeští, slovenští a zahraniční autoři, filmová studia, národní televize i soukromé televizní společnosti, a to v profesionální i amatérské rovině. Festival a tento filmový žánr má také své mimořádné specifikum a jedinečnost. Filmy si na nic nehrají, to, co divák vidí, je skutečnost, která se odehrála. Filmy jsou jedinečné a neopakovatelné.

Filmy druhé poloviny prvního dne:

UFO life - 33 minut

Marek Holeček a Zdeněk Hák, držitelé Zlatého cepínu 2018 za prvovýstup na Gašerbrum I, opět pokoušejí své himalájské štěstí. Dosud neprostoupená dvoukilometrová severozápadní stěna Chamlangu a sedm dní, během nichž se může podařit dobýt neužitečné, ale i ztratit to zásadní. Filmový dokument Jana Šimánka citlivě propojuje osobní linie prvovýstupců s mimozemským sportovním výkonem i historickým kontextem a tematizuje fenomén horolezectví jako takový.

Connection - 29 minut

Osm holek z Francie, Čech a Kanady se rozhodne napnout půl

kilometru dlouhou highline mezi dvěma ikonickými skalními věžemi v

poušti Amerického státu Utah. Na věžích stráví pět dní a nejen, že je

propojí tenkým popruhem, po kterém pak přechází, ale najdou propojení i

se zemí, nebem a sebou navzájem.

Madagaskar - pohřeb šamana - 23 minut

Pohřeb šamana na Madagaskaru, kterého se účastnila široká rodina a o různá překvapení nebyla nouze. Famadihana je obřad, který z Madagaskaru jen tak nezmizí.

Kripl Trip - 16 minut

Dva čeští hendikepovaní bikeři Michal Kosík a Daniel Bařák si plní svůj sen. Vydávají se do mekky světového mountainbikingu - do Britské Kolumbie v Kanadě, aby tu navštívili největší bikepark na světě, zajezdili si na zdejších vyhlášených trailech a celkově zjistili, jak se liší přístup k hendikepovaným sportovcům v Čechách a v Kanadě.

Délka akce: 110 minut

Informace o akci a jejím konání