KRVAVÝ JOHANN - PŘEDPREMIÉRA s Kubou Krumpochem a herci...a projekcí Kubova předfilmu EVA

(KRVAVÝ JOHANN - PŘEDPREMIÉRA )
KRVAVÝ JOHANN - PŘEDPREMIÉRA s Kubou Krumpochem a herci...a projekcí Kubova předfilmu EVA

Johann Faust ožívá a po staletích strávených v temnotách rozpoutá v Praze noc hrůzy, u které nebudou chybět upíři, nemrtví, ani mutanti.

Český film, ve kterém Johann Faust ožívá a po staletích strávených v temnotách rozpoutá v Praze noc hrůzy, u které nebudou chybět upíři, nemrtví, ani mutanti. Tentokrát má Faust novou posedlost - vyrovnat si účty s minulostí a se svou rodinou. Nechybí ani ďábel Mefistofeles, který vše řídí jako loutkář z povzdálí. Film pracuje s Goetheho kultovním dílem a dosud nevydanými, krátkými povídkami F. Kotlety a K. Sněgoňové v krvavém mixu hororu a fantasy.

V roce 2021, po dokončení krátkého filmu EVA, oslovili Jakub Krumpoch s Kurtem Neubaurem producenta Rudu Merknera (Orbis Pictures) s nápadem natočit celovečerní horor. Jakub Krumpoch v té době pracoval na celovečerním, hororovém scénáři se slavným duem českých spisovatelů fantasy, Františkem Kotletou a Kristýnou Sněgoňovou. Scénář i samotný film ale potřeboval ještě hodně práce a byl příliš nákladný na realizaci, navíc to bylo v období, kdy se filmy moc netočily, protože byla doba pandemie Covid-19. Ruda proto navrhl Jakubovi, zda-li by nechtěl natočit něco méně nákladného, jako byl například krátký film EVA, ale v celovečerní podobě. František Kotleta a Kristýna Sněgoňová přišli tedy s námětem na zfilmování jejich šesti, doposud nevydaných, krátkých povídek. Jakub je pak propojil s klasickým dílem Johanna Wolfganga von Goetheho: FAUST. A tak vznikl původní nápad a námět na Krvavého Johanna.

Jakub Krumpoch poté pracoval na scénáři dva měsíce a po schválení producentem a dramaturgem projektu, Rudou Merknerem, a za souhlasu autorů povídek (Kotleta a Sněgoňová), začalo natáčení v září v roce 2021 a skončilo v květnu v roce 2022. Financování produkce se rozdělilo mezi Orbis Pictures a Movie Factory (Kurt Neubauer, Jakub Krumpoch). K projektu se poté připojil ještě investor Pavel Strouhal z PS Forwarding. Aby mohl být film natočen, vzdali se všichni herci nároku na honorář ve prospěch produkce natáčení a vzali si místo toho případná procenta ze zisku filmu. Díky tomu se snímek během 8 měsíců, 22 natáčecích dnů včetně dotáček, podařilo natočit. Poté následovala dlouhá postprodukce, kdy se film stříhal, dělali se speciální efekty, které obstaralo Filmové Studio Dolní Vítkovice (Jan Tegláš) a k týmu se nakonec přidal ještě skladatel Darek Král, který napsal a nahrál pro film originální hudbu. V březnu roku 2023 byl film dokončen a nabídnut českým a zahraničním distributorům.

Poprvé se Krvavý Johann představil a pustil na veřejnosti v dubnu 2023, na slavnostní předpremiéře na Comic Con Prague 2023. Akce se zúčastnili herci i tvůrci, včetně spisovatele Františka Kotlety. 90 minutový snímek po skončení sklidil dlouhý potlesk doprovozený standing ovation.

Délka akce: 150 minut
Rok výroby: 2023
Země původu: Česká republika
Žánr: horor

Informace o akci a jejím konání